10 fördelar med pinnsoffa – Därför ska du välja en pinnsoffa!

Pinnsoffan är något av en svensk klassiker. Ibland kallas den också för kökssoffa men den ska inte förväxlas med soffan som har ett säte som också är ett lock för förvaringsutrymmet under sitsen. En pinnsoffa har inget förvaringsutrymme under sitsen men är ändå än väldigt praktisk möbel.

Ska du köpa pinnsoffa? Då bör du se lite på dessa 10 fördelar med möbeln så att du kan använda den fullt ut och i rätt rum!

10 fantastiskt fördelar med pinnsoffa

  1. En billig pinnsoffa kan hålla länge

Du kan ju hitta en billig pinnsoffa IKEA har eller kanske en begagnad kökssoffa som du nästan får gratis. Trots att det är en så liten investering så har du nu en möbel som kan bli antik och användas generation efter generation.

Okej, det finns nivåer av kvalitet på pinnsoffor. En IKEA kökssoffa är givetvis inte samma sak som pinnsoffan du ser på utställning i ett slott. Men en IKEA pinnsoffa kan också vara väldigt stabil och fin och hålla många år. Och så finns det andra modeller och märken som inte kostar mycket men erbjuder hög kvalitet.

  1. Pinnsoffan kan vara bekväm med tygsits

Det går ju också att välja en fin pinnsoffa med tygsits. Då kan du ha ett fint möbeltyg som passar med resten av inredningen. En mjukare sits gör att det går att sitta lite längre på soffan av trä.

Samtidigt är det förstås så att tyg slits snabbare än trä men det går ju att byta sitsen med jämna mellanrum. En pinnsoffa med tygsits kan se väldigt elegant ut. Den kan passa extra bra i ett vardagsrum.

  1. Designen är klassisk vacker

Det går inte att komma ifrån att pinnsoffan är otroligt vacker med träinslag och ofta mycket mjuka former. Det här är en möbel som du får ett finare hem med. Så enkelt är det. Vill du ha en vacker kökssoffa så är pinnsoffan ett av dina bästa val.

Det går ju att välja en svart pinnsoffa av trä, en i naturlig träfärg eller kanske en modell i en lite ovanligare färg. Om du vill renovera soffan så är det bara att sandpappra, skrapa och måla om. En shabby chic pinnsoffa är verkligen inte dumt.

  1. Trä är ett material som är lätt att inreda med

I svenska hem är trä ofta ett bra val. Du har andra möbler som på ett naturligt sätt kommer att passa ihop med den nya pinnsoffan. De allra flesta tycker om trämöbler så den här soffan är en inredningsdetalj som lär tyckas om av alla familjemedlemmar såväl som de som kommer på besök.

kökssoffa trä

  1. Många får plats vid köksbordet

Om du vill ha inredning som kök och vardagsrum blir rymligare av så är det inte dumt med sittmöbler som har plats för fler. Istället för att ställa in flera stolar så har du en liten pinnsoffa med plats för flera att sitta vid bordet.

För barn är detta perfekt. Du kan ju ha tre eller fyra barn på en liten pinnsoffa istället för att använda 4 stolar som tar mycket mer plats. Detta är också en stor fördel med denna klassiska sittmöbel.

  1. Du sitter bra men inte för länge

En traditionell anledning till att inreda med pinnsoffa i trä är att den är bekväm men inte för bekväm. Inte ens när du har kuddar att sitta på. Det blir inte alltför långa sittningar och ibland är det ju precis så du vill ha det.

  1. Passar bra i flera rum

Ställ en svart pinnsoffa med fin sits i hallen eller en träpinnsoffa som matchar bokhyllor perfekt i vardagsrummet. Du kan till och med ha denna klassiska soffa av trä i ditt sovrum som en avlastningsplats och ställe att sitta på. Möbeln är som gjord för de flesta rummen i vårt hem även om den ofta refereras till som en kökssoffa.

  1. Finns i många möbelbutiker

När du vill köpa pinnsoffa har du många val. Den här soffan finns i många olika möbelbutiker och kan hittas i olika stil och design. Det gör att du ganska enkelt kan hitta den perfekta pinnsoffan för ditt hem till ett pris som passar dig.

  1. Det finns antika pinnsoffor

Den historiska pinnsoffan har funnits i svenska hushåll i flera hundra års tid. Det betyder att du kan finna antika pinnsoffor. De är inte billiga men kan förstås vara något du vill investera i då värdet inte lär minska. En liten pinnsoffa i trä från förra århundradet är en fantastisk installation i vardagsrummet eller kanske i hallen!

  1. Går att vila i!

Det går ju faktiskt att lägga sig ner en stund i en pinnsoffa och det särskilt om den har en sits av tyg som har stoppning. Om du känner för att ta en liten tupplur är det bara att vila huvudet på en dekorativ kudde som du lägger i soffan som ryggstöd och för detta syfte.

pinnsoffa kudde