Få ditt hemmakontor att smälta ihop med annan inredning

Du kan skapa ett kontor i vardagsrummet utan att det ser stökigt eller konstigt ut. Om du har bestämt dig för att jobba hemifrån så kan du inreda så att det ser väldigt bra ut. Har du ett större vardagsrum blir det förstås lättare att slå upp en industrivägg och få ett avskilt kontor. Men även i mindre rum är det möjligt att få kontorsmöblerna att smälta ihop med annan inredning.

Kontorsmöbler som är fina att se på

När du köper en ny Herman Miller stol är det inte bara ergonomin som får dig att må bra. Moderna kontorsstolar är även vackra i sin design. Du kan välja en färg som kommer att matcha andra möbler fint. Ibland är svart bäst och ibland kanske det blir finare med en mjuk grå nyans.

Du behöver inte ha en arbetsstol som ser ut som en fåtölj bara för att du inreder en arbetsnisch i ditt vardagsrum. Det är mycket viktigare att stolen du väljer fyller sitt syfte vad gäller ergonomi samt att den har en design som du tycker om att se på. Tänk på saker som hjul och hur detta kommer att påverka golvet i rummet.

Du får kanske göra dig av med möbler

Ibland är det förstås så att du inte får plats med precis allt i ett mindre rum. Då får du se på vad som kan åka ut. Om du har plats på annan plats för en pinnsoffa som du ändå mest använder för förvaring så kanske den kan plockas ut.

Vissa pinnsoffor och kökssoffor är så stora att platsen de tar upp skulle rymma en hel arbetsstation inklusive en golvskärm för avskiljning från resten av rummet.

Fint med ljusa utrymmen

Visst kan det vara skönt med en skärmvägg som gör att det inte går att se in i din arbetsplats men tänk på att den även håller ljus ute. En glasvägg kan många gånger vara ett bättre val för att du på detta vis behåller rymden i rummet. Tänk på att dagsljus har hälsofrämjande effekter som du vill ha där du jobbar.

Välj mindre möbler

Det kanske räcker fint med ett litet skrivbord. Om du kan placera saker du använder på jobbet på en hylla ovanför bordet så krävs det ju mindre plats på själva bordsskivan. Med mindre möbler och smarta lösningar som förvaring i hurts under skrivbordet behåller du rymden i rummet. Då är det lättare att få olika möbler att passa ihop.

ljust skrivbord

Tänk på färgerna

När du väljer din skrivbordsstol och ditt skrivbord är det inte så dumt om de matchar i färg. De kan bryta mot andra möbler i rummet men ibland är det fint att se en röd tråd. Detta även om dina kontorsmöbler är för arbete och resten av inredningen i rummet är för fritid.