Fina skyltar du kan använda i hemmet

Om du tänkte att skyltar är för vägar och restauranger ska du tänka igen. I våra hem kan vi dra nytta av skyltning. Den kan vara dekorativ eller instruktiv, eller både och! Vi tar en titt på olika typer av skyltning för hemmet så att du kan inspireras och kanske göra ett uppgradering i ditt hem.

Skyltar är vackra och meningsfulla

Men innan vi ser på några smarta tips på skyltar för ditt hem så ska det sägas att skylten är en inredningsdetalj. Du kan beställa skyltar som du har designat själv med tryck som gör att det blir som en liten tavla. Mycket fint att ha i barnens rum eller kanske i vardagsrummet alldeles över den antika pinnsoffan, precis som en konsttavla.

Några vanliga skyltar för hemmet är:

  1. Dörrskyltar

Vi har inte bara skylt på ytterdörren som talar om vem som bor i hemmet och som hälsar gäster välkomna. Det är också vanligt med dörrskyltar för hemmets olika rum. Dessa talar om vad rummet används för och de är dekorativa.

På sovrumsdörren kan du har en skylt som påminner om att knacka först. Om du har en industrivägg med en dörr som knappt syns för att den är av glas kan en skylt påminna om att dörren finns där och ska öppnas först.

  1. Varningsskyltar

Det kan också finnas skäl till att använda varningsskyltar i hemmet. Om ni har en hund som inte alltid är så trevlig så bör det finnas en skylt som talar om detta. När det kommer ett bud är det ju bra om budet förstår att det kan finnas en hund på tomten.

ingen hund
Du kan också tala om att du inte vill ha hundar på din tomt!

En annan bra skylt att ha i hemmet där golven blir väldigt hala då de är blöta är den som varnar för halka. Den har du sett på hotell och restauranger. Men det går lika bra att använda den hemma för att skapa en säker och trygg atmosfär för familj och gäster.

  1. Hjälp folk att hitta

Om du har ett hem där det inte är så tydligt var toaletten finns eller hur man hittar köket kan du ha skyltning för detta. Du visar vägen från hallen till köket eller från köket till toaletten. Det här kan också vara lite humoristiskt. En form av inredningskonst skulle vi kunna säga. Särskilt om du har ett mindre hem där man tydligt ser toaletten från köket.

  1. Regler för ditt hem

Om du vill göra det tydligt att man inte röker inomhus hos er kan du ha en rökning förbjuden skylt. Det kan finnas fler regler som du kan skylta om. I tamburen kan du ha en ta av dig skorna skylt. Det är inte uppenbart för alla att vi tar av oss skorna inomhus i Sverige så detta kan vara en stor hjälp.

  1. Dekorativa skyltar

De dekorativa skyltarna kan vara riktigt roliga. Kanske ett citat du tycker om eller ett skämt. Dessa kan vi hänga i hemmets alla rum och det är fritt fram att välja budskap. Den här skylten är perfekt då du vill designa din egen skylt med ett unikt budskap.