Ett vackert hem med ren inredning!

Att ha ett rent och fräscht hem är viktigt för många. Faktum är att din inredning inte kommer till sin rätt om den är dammig. Tänk dig en industrivägg så smutsig att ljus inte ens tar sig genom rutorna! Ett hem som är rent och snyggt ger en känsla av välmående och ro samt plats för design att synas och tyckas om.

Om du har lagt stora slantar på fina möbler och ett lyxigt vardagsrum ska du läsa vidare för här kommer några smarta rengöringstips!

Varför är det egentligen så viktigt att städa hemma?

Det pratar så mycket om städning. Om du inte bryr dig värst vidare om hur det ser ut kanske du inte förstår detta ständiga tjat. Fast då ska du veta att städning inte bara är till för att det ska se bra ut. Innan vi ens går in på hur du ska sköta dina möbler, mattor och väggar så bör du förstå att ett rent och fräscht hem är synonymt med hälsa.

Fysisk och mental hälsa. Den fysiska hälsan handlar om att du får bort mögelsporer och annat som kan leda till alla möjliga hälsoproblem. Den mentala känslan är den du känner när din inredning och design kommer till sin rätt och ser inbjudande ut. Du får hemtrivsel helt enkelt!

Städa inte själv när proffs kan göra det åt dig!

Om du är en person som har många järn i elden så kanske du låter din vackra bokhylla damma igen. Men det behöver du verkligen inte göra då det finns bra hemstädningsföretag att anlita. Du kanske inte behöver mer än en grundlig städning per månad eller så får du hjälpen en gång i veckan.

Det finns många bra städfirmor i svenska städer. Om du bor i Uppsala kan du anlita firman hemstäd Uppsala och se fram emot att du inte behöver stressa med städningen. Det kommer att glänsa så att designhandtagen på dörrar och kranar verkligen kommer till sin rätt.

Tänk på att det är bäst att boka in en lokal städfirma. Detta helt enkelt för att de jobbar i din region och är insatta i specifika behov. Dessutom behöver de inte resa långt för att städa ditt hem. Det gör flexibilitet möjligt och så slår du ju ett slag för miljön på detta vis med hållbara resor.

skrubba golvet
Det här kan någon annan göra åt dig!

Plocka undan så ser du var dammet ligger

Något som många är dåliga på är att plocka undan och rensa ut. Det växer papper på byrån i hallen och tidningarna som ligger på soffbordet är från förra året! Med ett system för utplockning blir det inte på detta vis. Ta en sak som kan slängas från bord och hyllor med dig varje månad.

Ha ett system för sortering. Detta kan du ha en garderob. En låda för tidningar du kan ge bort, en mapp för brev du ska sortera och så vidare. Få undan saker från ytor så att dina vackra designmöbler syns. Lägg ut fina kuddar och dekorationer i form av ljusstakar istället. Det blir ett lyft både till vardags och då det blir fest!

Bjud in gäster lite oftare

Ett väldigt bra tips för ett renare hem är att ha gäster oftare. Om du är någotsånär normalt funtad så kommer detta att leda till att du vill få ordning och göra rent. Hur ska man annars kunna sitta bekvämt omkring ditt stora matsalsbord i vardagsrummet?

Det spelar ingen roll om du anlitar städhjälp eller själv dammar av inför besöket. Bara det att någon kommer för att umgås hemma hos dig gör att du skärper dig. Du kanske stiger upp en timme tidigare på morgonen för att få jobbet gjort. Oavsett vad så blir det gjort och din inredning tackar dig för att den får vara så fin och fräsch som den kan vara!