Nattygsbord av metall – 5 skäl att välja nattygsbord av metall!

Ett klassiskt nattygsbord är ju gjort av trä men det finns inget som säger att det måste vara på det viset. Sverige är faktiskt ett av de länder som leder utvecklingen av möbeltillverkning av metall. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi har sysslat med järnbearbetning i flera hundra år.

Att svenska industriföretag kan skärande bearbetning av olika metallmaterial är ju inte så märkligt när vi beaktar att vi skeppade ut järn i stycken redan på 1200-talet! Så att som svensk vilja ha ett nattygsbord av metall är ju helt naturligt.

Låt oss ta en titt på 5 goda skäl till att välja metall för möbeln du ställer vid din säng hellre än trä eller plast…

  1. Ett nattygsbord som håller för ett perfekt sovrum!

Det finns undersökningar som visar att huvudsyftet med boende för unga är att ha någonstans att sova. Sovrummet står alltså i centrum för ungas val då de väljer sitt boende. I det här rummet kommer många timmar att spenderas och då blir möblemanget extra viktigt. Det är med andra ord mycket bra att ha ett nattygsbord som håller.

Möbler som görs av metall skärs ut i material som är gjorda för att klara av det mesta. När delar är klara så kommer de att ytbehandlas för att till exempel få den färg som du vill ha i ditt sovrum. När montering av nattygsbordet av metall är klar så har vi en möbel som håller. Den är perfekt för personer som vill ha bästa möblerna i rummet som är allra viktigast!

  1. Snygg design med många möjligheter

Med skärande bearbetning och moderna metoder för att forma metall går det att skapa inredning med många olika möjligheter. Det kan vi ju se till exempel med en industrivägg som är både rumsavdelare och något som släpper in mer ljus i ett rum.

Nattygsbordet som klarar större påfrestningar än vad ett enkelt nattygsbord från IKEA av trä gör är något som kan följa med och ge ett stöd för kommande boende. Du kanske till och med flyttar det till ett helt annat rum för att använda som ett smart sidobord.

svarvning
Svenska verkstäder klarar jobbet!
  1. Bord till sängen som står stadigt

Ett nattygsbord av metall står stadigt. Det behöver inte vara tungt men det kommer absolut att kännas som en ordentlig möbel. Du vågar använda den för tyngre saker utan oro för att det kommer att se snett eller vint ut.

Om du till exempel behöver ha en luftfuktare som väger lite mer vid sängen så är det ju jätteskönt att veta att nattygsbordet klarar vikten. Dessutom är dagens metallindustri väldigt bra på att skapa stabila former där det kanske inte krävs mer än några få stycken för att få ihop en färdig möbel.

  1. Lätt att hålla rent

Med skärande bearbetning får man rena linjer och utan en massa ihåligheter är det lätt att hålla bordet vid sängen rent. Dessutom brukar metall ytbehandlas med färg och lack. Det betyder att ytan förblir vacker och blänkande. Det är bara att torka av så ser nattygsbordet nytt ut igen.

  1. Går att special-tillverka snabbt

I Sverige finns det industriföretag som är experter på att svarva, fräsa och forma metall så att den blir till vackra möbler. Om du jämför tillverkning av ett metall-bord och tillverkning av en klassisk möbel som en liten pinnsoffa så går det ofta mycket snabbare med metallproduktionen.

Det finns maskiner som tar över där man tidigare fått jobba för hand. Med datorprogram ställs saker som skärdjup in och det blir perfekta detaljer som sedan kan monteras om det krävs. Det finns förstås färdiga nattygsbord av metall att köpa. Men det går också att special-tillverka snabbt genom att kontakta ett av företagen som jobbar med den här typen av möbeldesign i metallmaterial.