Ett ovanligt kök med några smarta knep!

Kök kan se så alldagliga ut. I ett bostadshus där varje lägenhet har samma plan finns risken för att varje köksutrymme ser ut ungefär som då inflyttningen kom igång för 60 år sedan. Om du har den här typen av kök och ingen budget för större renovering ska du läsa vidare. Här är några smarta knep som ger dig ett ovanligt kök som inspirerar och ger mer energi i vardagen!

Få kolsyrat vatten direkt från din kökskran

Vem har sagt att du måste belamra köksbänken med ytterligare en köksmaskin för att du ska få kolsyrat vatten? Du kan ju installera en bubbelvatten kran! GROHE Blue Professional gör det möjligt för dig att få filtrerat, kylt och kolsyrat vatten direkt ur din kökskran.

Du kan välja en stilren kran som matchar ditt kök eller som är så annorlunda att du verkligen känner av att något äntligen har förändrats. Det här är ett inslag som gör ditt kök ovanligt, glatt såväl som lyxigt. Och det bästa är att det inte alls kostar mycket att installera den här typen av bubbelvattenkran. Inte jämfört med stora renoveringar!

Slå ut en vägg och installera glasvägg

Du kanske inte vill ha helt öppet mellan kök och vardagsrum men det vore inte så dumt om ljus kunde flöda mellan dessa utrymmen. Det kan hjälpa dig med att reglera din dygnsrytm. Varför inte slå ut en vägg eller en del av den och installera industrivägg? Nu ser du vad som händer där i vardagsrummet och du kan ställa upp plantor eller hänga en gardin som ger fin effekt både i köket och i vardagsrummet.

En industrivägg behöver inte bli så dyr. Om du är lite händig kan du själv göra jobbet. Det här är verkligen ett tilltag som kan ge dig ett ovanligt köksutrymme. Men var säker på att väggen du tänker slå ut inte är bärande. Då kan det bli problem!

Ställ in nya möbler i köket

Möblerna i ditt kök gör också mycket för stämningen du upplever där. Kanske är det dags för en klassisk pinnsoffa eller en bänk istället för enskilda stolar vid matbordet. En ny hylla kan också vara smart att ha. Om det finns plats för fler möbler i köket är detta en möjlighet.

Du kan få en mycket ovanlig känsla genom att ha en form av möbel som vi kanske inte associerar så mycket med köket. Tänk fritt och välj. Så länge som du har någon form av användning för möbeln i köket är det klart att den kan få flytta in. Det blir ovanligt och precis så som du tycker att ditt kök ska vara!

Ovanliga detaljer är också en möjlighet

Om vi tänker oss att vi ska hålla minimal budget kanske du får tänka mer på detaljer för att få ett ovanligt kök. Ett möbeltyg i linne för stolar och pinnsoffan kan verkligen bli perfekt. Eller varför inte nya kuddar till stolarna. Du kan också hänga in en gardin som skiljer sig från resten av kökets inredning för att skapa en spännande och ovanlig effekt.

detaljer i kök
Ställ in ovanliga detaljer för ett ovanligt kök!