En bäddsoffa kan vara vacker inredning

Tiden då du var tvungen att välja mellan en snygg soffa eller en praktisk bäddsoffa är sedan länge över. Nu förtiden kan du få snygg design och praktisk användning i ett. En bäddsoffa som du trivs att sitta i och som dessutom ger gäster en sovplats är ju väldigt bra att ha. På https://baddsofflagret.com kan du hitta mängder av olika stilar, prisklasser och funktioner. De har så många modeller det kan bli svårt att välja!

Vardagsrum och sovrum i ett

När du har en bäddsoffa så har du i grund och botten en säng för minst en person. Om du har en industrivägg i ditt vardagsrum så kanske du kan dela av på ett sätt som gör att du får ett extra sovrum i ditt hem med hjälp av skiljevägg och soffa då du behöver det.

När du ser på vardagsrum inspiration ska du beakta att det som är vackert också kan vara praktiskt. Ta en titt på bäddsofforna innan du förkastar tanken. Du kan bli förvånad över hur snyggt det kan bli i ditt vardagsrum med denna möbel.

Studenter bör satsa på bäddsoffor

Det finns så många tillfällen då det är smart att ha den här typen av soffa och inte bara i vardagsrummet. Om du bor i studentlägenhet och ofta har vänner som sitter och pluggar med dig sent på kvällen så kan du snabbt få fram en sovplats med din smarta soffa.

Det kan ju till och med vara så att sömnbrist stör studierna så en snygg och praktiskt bäddsoffa borde vara en självklarhet i de hem där studenter kan förväntas vilja sova en stund. Låt de sova så att det går bra i plugget!

Olika typer av bäddsoffor

Som tur är finns det många olika typer av bäddsoffor att välja från. Det är inte bara tal om den klassiska soffan med en liten utdragsdel undertill.

Du kan välja:

  • Framåtbäddad bäddsoffa
  • Längdbäddad bäddsoffa
  • Bäddfåtölj med en sovplats
  • Bäddsoffa med två sovplatser

Storleken på bäddsoffan får betydelse för hur den kommer att fungera. Det gäller ju både antalet sittplatser och antalet sovplatser. Men bekvämt ska det bli. Det här kan inte jämföras med en pinnsoffa som förvisso kan ha smart förvaring. Bäddsoffan är till för att göra det härligt att vila sittandes såväl som liggandes.

bäddsoffa pinn
Om du vill ha pinnsoffastil på bäddsoffan kan det vara möjligt!

Men är det verkligen bekvämt att sova på bäddsoffa?

Visst kan det vara det! Moderna bäddsoffor är gjorda för att ge ett gott stöd. Detta oavsett om du väljer att vila en stund på själva soffan eller om du vecklar ut liggdelen. Det kanske inte är ditt första val då du ska inreda ditt sovrum med säng men för rum där du inte har plats för både soffa och säng kan du se bäddsoffan som ett bra alternativ.

Välj en bra modell och ta reda på hur madrassen ser ut. Den bör ge ett fast stöd och inte riskera att bli sämre med tiden. Sedan är det förstås viktigt att du tar hand om din bäddsoffa och viker ihop på rätt sätt så att du inte skadar den fina funktionen som du får med möbeln som är både snygg och praktisk!